Als je een leuke stageplaats hebt gevonden voor je maatschappelijke stage, is het natuurlijk belangrijk dat je je stage tot een goed einde brengt. Een goede indruk maken op je begeleider is daarbij van belang. Dat doe je onder andere door netjes gekleed op je stageplaats te verschijnen. Wat is voor jongens de meest geschikte outfit voor een maatschappelijke stage?

Ten eerste is het belangrijk om te vermelden dat er geen eenduidig kledingadvies voor maatschappelijke stages is. De kleding die je draagt, is afhankelijk van de plaats waar je stage loopt. Bevindt je stageplaats zich op een kinderboerderij, dan kleed je je natuurlijk anders dan wanneer je werkt in een kringloopwinkel. Je dient je kleding daarom aan te passen aan je werkplek.

nette-herenkleding-maatschappelijke-stage

Toch zijn er enkele kledingtips die voor alle stageplaatsen gelden:

  • Draag een nette (spijker)broek. Dat betekent dat je broek niet afzakt en je ondergoed er niet bovenuit steekt. Draag ook altijd een lange broek, dus geen shorts.
  • Op je broek draag je een net shirt, nette trui of overhemd. Zorg ervoor dat er geen opvallende of controversiĆ«le opdrukken op je kleding staan.
  • Kleding in te felle kleuren wordt, net als kleding met drukke prints, afgeraden.
  • Aan je voeten draag je je netste schoenen. Dat betekent in ieder geval geen afgetrapte gympen, maar wel een net paar herenschoenen. Poets van tevoren je schoenen ook even voor de laatste ‘finishing touch’.
  • Het dragen van petjes is, net als op school, over het algemeen geen goed idee.

Kortom: zorg ervoor dat je kleding netjes en verzorgd is en niet te opvallend. Op die manier kun je als stagiaire een goede indruk maken op je begeleiders.