vrijwillgerswerkWerken bij DELA is meer dan geld verdienen. De uitvaartverzekeraar stimuleert haar medewerkers om ook de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel. Daar is zelfs een fonds voor op touw gezet.

Stichting DELA Fonds is de naam van het goede doelenfonds van DELA. Door zich in te zetten voor deze goede doelen hoopt het bedrijf een steentje bij te dragen aan de toekomst van onze samenleving. Daarom wil DELA dat haar leden en medewerkers zich ook inzetten als vrijwilliger. Dat past in de visie van de stichting: het bieden van een helpende hand en iets goeds doen voor een ander.

Volgens manager van Stichting DELA Fonds Mia van Eijl voelen vrijwilligers hoe betekenisvol ze voor een ander zijn, wanneer ze de stap nemen. “Het verrijkt je leven. Medewerkers van DELA helpen we met het uiten van hun maatschappelijke betrokkenheid door ieder jaar voor hen een Doegoeddag te organiseren. Samen steken medewerkers hun handen uit de mouwen voor een speciaal goed doel.”

Een aantal jaar geleden haalden ze op die manier nog 25.750 euro op voor Stichting Make a Memory. Honderddertig medewerkers van DELA zetten zich samen in tijdens een gesponsorde wandeltocht van 10 km en een fietstocht van 26 km voor het goede doel.